Élelmiszeripari vállalatok környezettel szembeni magatartásának fogyasztói megítélése - Meszlényi, Csilla Ágnes; Hampel, György (Élelmiszervizsgálati Közlemények, 2024)
A környezetünk védelme és a káros anyagok kibocsátásának csökkentése napjainkban globális problémát jelent a Föld minden részén. Ezen problémák megoldására nem csak egyéni, hanem ipari szintű összefogásra van szükség. Egy kérdőíves felmérés keretében arra kerestünk válaszokat, hogy a fogyasztók milyen környezeti szerepvállalást várnak el az élelmiszeripari vállalatoktól. A gyűjtött adatok alapján megállapítható, hogy az emberek nagy többsége érdeklődik a környezetvédelem iránt és foglalkoztatja őket a klímaválság kérdésköre is. A megkérdezettek szerint az élelmiszeripari vállalatok a környezet iránti elkötelezettségüket, felelősségvállalásukat leginkább a csökkentett károsanyagkibocsátással, a termelt hulladékok csökkentésével és a biológiailag lebontható csomagolóanyag alkalmazásával bizonyíthatják.